A fenntartható termékek új generációja

ÖNTAPADÓ FŰROST PAPÍR 90 g/m2
A papír előállítása során kizárólag fenntartható forrásból származó nyersanyagokat használunk: legalább 40 %-ban fűrost papírt, és legfeljebb 60 %-ban FSC tanúsítvánnyal rendelkező erőből származó faanyagot.
A fűrost papír egy kiemelkedően környezetbarát és fenntartható alternatíva, köszönhetően az előállításához szükséges jelentősen kisebb víz és energia szükségletének*.

A hagyományos, faalapú technológiával előállított papír szénlábnyomához képest a fűrost papír 50%-kal kisebb terhelést jelent a bolygónkra. A fűszálak feldolgozása során felhasznált vegyi anyagok és víz mennyisége szintén elenyésző. Ráadásul a fűrostok igen magas tömegének köszönhetően *a hagyományos papír gyártási igényeihez képest

A fűrostoknak köszönhetően a papír kissé szálas textúrájával és érzetével válik igazán egyedivé: a hagyományos papírhoz képest sokkal durvább megjelenésű. A faalapú papírral összehasonlítva a fűrost papír számtalan előnnyel rendelkezik a fenntarthatóság terén:

  • Az előállításhoz kevesebb energiára van szükség
  • Alacsony vízigény (az előállítás során mindössze 2 l/tonna, szemben a hagyományos papír 6000 l/tonna szükségletével)
  • Jobban hozzáférhető, így kevesebb szállítást igényel
  • Kevesebb vegyszer szükséges az előállításhoz
  • 1,2 tonna fűből 1 tonna pép készíthető, míg 1 tonna fapéphez 2,3 tonna nyersanyag szükséges.

KÉZZEL KÉSZÜLT PAPÍR VIRÁGMAGOKKAL 180-220 g/m2
Ezekhez a kézzel készített papírokhoz az előállítás során kamilla, nyári viola és százszorszép magokat adnak, így amikor az eredeti rendeltetésében feleslegessé válik, benedvesítve egy cserépbe ültetve a magok kicsíráznak, és a papírból virágos mező sarjad.


A számtalan textúrának és előkelő megjelenésének köszönhetően az ebből a papírból készült lapok mindegyike egyedülálló.

FSC® certificate
Az ezzel a tanúsítvánnyal rendelkező papír vásárlása és felhasználása környezettudatos döntés, amelyre bíztatjuk minden Ügyfelünket. Az FSC jelölés biztosítja, hogy az ezzel megjelölt termék előállításához szükséges anyagok felelősségteljesen gazdálkodó helyről származnak, mely a helyi közösséget és vadvilágot egyaránt tiszteletben tarja a tevékenysége során.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin

Hasonló cikkek

Bogár Márk

A fenntartható termékek új generációja

ÖNTAPADÓ FŰROST PAPÍR 90 g/m2A papír előállítása során kizárólag fenntartható forrásból származó nyersanyagokat használunk: legalább 40 %-ban fűrost papírt, és legfeljebb 60 %-ban FSC tanúsítvánnyal